Kako da naučite engleski za kratko vreme i da progovorite sa samopouzdanjem? – English 4 You

Kako da naučite engleski za kratko vreme i da progovorite sa samopouzdanjem?

U više navrata ste pokušali da naučite engleski?

Trudite se, pohađali ste već nekoliko tečajeva, ali kada treba da progovorite reči jednostavno ne izlaze?
Okruženi ste  jezikom i na televiziji i na internetu.  Svaki dan se susrećete sa njim… pitate se zašto ga onda ne možete govoriti? Zašto Vam se to događa?

Povucimo paralelu. Zamislite da učite pravila tenisa više godina. Imate kod kuće knjige koje Vam objašnjavaju tehniku: kako da udarite  loptu, kako da dobro servirate. Znate kad treba da igrate  backhand, kada forehand, znate čak i kad je dobro izvesti lob. Sve znate! Gledali ste stotine mečeva, imate omiljenog igrača, želite igrati kao i on. Onda, po prvi put izađete na teren i saznate da ne možete ni reket  da držite kako treba. Kakav peh!

Tako je i sa engleskim. Kroz celo školovanje ste ga učili, ali ga zapravo  nikada niste praktikovali niti vežbali, i pitate se zašto ga ne možete govoriti?

Odgovor je vrlo jednostavan! Niste imali dovoljne prakse, niste ga nikad vežbali. Pri tom ne mislimo na gramatičke vežbe u vežbankama, već na pravu komunikaciju, ono čemu je jezik i namenjen!

DOSTA VAM JE TEČAJEVA NAKON KOJIH I DALJE IMATE PROBLEM SA ENGLESKIM?

Dodjite u našu školu na besplatno testiranje i ove godine  progovorite engleski sa samopuzdanjem.

Mozgu treba trening. Isto kao što teniser trenira svaki dan, tako i Vi svoj engleski morate “trenirati” u praktičnom životu. Tek nakon puno, puno vežbe možete udariti servis bez da razmišljate o njemu, da Vam on postane toliko poznat da se događa automatski. Tako i Vi treba da vežbate jezik. Svaki dan treba da ponavljate, govorite, grešite i ispravljate se. To je proces učenja.

3 su ključna principa Callan metoda

Pričanje bez prevođenja

Na tečaju profesori će pričati samo na engleskom.

Gramatika, vokabular i fraze, sve se to uči uz pojašnjavanje pojmova, umesto pukog prevoda. Time Vaš mozak postaje zaokupiran engleskim, engleski postaje logičan i fluentan, a samo razumevanje se znatno povećava.

Na tečaju ćete naučiti da govorite engleski brzinom kojom ga govore ljudi kojima je to maternji jezik. Profesori pričaju onom brzinom kojom teče svakodnevni govor. Na taj način, Vaše uho i mozak navikavaju se na svakodnevni engleski jezik. Isto kao što je Vama prirodno da govorite brzo kada pričate srpski, cilj nam je da tako progovorite i engleski, bez blokade, razmišljanja i zastajkivanja.  Bićete sposobni da komunicirate tečno i sa samopouzdanjem.

Ispravljanje

Na nastavi, profesor postavlja pitanja polaznicima na engleskom jeziku i od Vas traži da mu date odgovor. Kada pogrešite u izgovoru, zapnete ili ne znate odgovor, teacher je tu da Vam pomaže kako biste samostalno izgovorili celu rečenicu do kraja i pritom kroz verbalizaciju i govor izvežbali novu reč ili deo gramatike.

Svako pitanje se fokusira na određeni deo gramatike, vokabulara, fraze i rečeničnih konstrukcija. Na ovakvom času, Vaš mozak je potpuno okupiran slušanjem, ponavljanjem i vokalizacijom engleskog jezika. Upravo je to razlog zbog kojeg polaznici po Callan metodu uče brže! 

Uz sve to, nastava je dinamična, brza i zabavna - na času nema tišine i nemate priliku da se dosađujete ili izgubite koncentraciju. Nikada ne znate kada će profesor prozvati baš Vas, a obzirom na male grupe, svaki polaznik ima priliku da stvarno puno priča!

Ponavljanje

Ponavljanje je majka znanja, toga smo svi svesni. Mada retko tu činjenicu koristimo. Na Callan času, ponavljanje je ključno kako biste savladali jezik. Kroz ponavljanje jedne reči u više primera, fraza i struktura rečenice, sa svakim danom povećavate svoje samopouzdanje, napredujete i postajete sve veštiji u svom izgovoru, razvijate razumevanje i brzinu. Zamuckivanje, nesigurnost i strah od grešaka znatno će se smanjiti, dok konačno ne postanete toliko vešti da ćete se jednog dana uhvatiti da prilikom kuvanja razmišljate na engleskom.

To je nas cilj! Da naučite engleski u što kraćem roku i progovorite ga sa samopouzdanjem!

Isprobajte metod učenja engleskog jezika koji funkcioniše!

Progovorite svoje prve reči na engleskom već u prvih 5 minuta nastave uz iskusne predavače!

Kliknite na link ispod kako bi dogovorili testiranje i vreme besplatnog probnog časa po Callan metodu!